Tantra önismereti csoport      Időpontok, szabad helyek  Árak, kedvezmények  Jelentkezés  Rólunk, elérhetőségeink
                   
A tantra, mint önismereti út

Az önismeret részét képezik felismeréseink önmagunkról, saját valóságunkról. Az első lépés talán az, amikor észrevesszük, hogy mik azok a múltbéli mentális és érzelmi minták, amik már nem segítik tovább fejlődésünket. Ezek az energiaminták legtöbbször a tudatalatti szinten hatnak, ezért szinte észrevétlenül befolyásolják életünket, generálnak bennünk gondolatokat, érzelmeket, és bizonyos cselekedetekre késztetnek minket, vagy éppen akadályoznak abban, hogy cselekedjünk egy adott helyzetben. Ezáltal kerülünk újból és újból ugyanabba a mókuskerékbe, hiszen minden szinten hatnak ránk: meg lehet találni azokat a gondolatokat, érzelmeket, testi reakciókat és energetikai változásokat, amik hozzá kapcsolódnak egy-egy tudatalatti mintához.

A tantra egy lehetséges út önmagunk megértéséhez, testtudatosságunk fejlesztéséhez és a bennünk lévő életenergiák felszabadításához. Azt tanítja, hogy figyeljünk oda testünk jelzéseire, mert ez a kulcs, ez az amiben megbízhatunk, ami nem csap be minket. Elménkkel könnyen becsaphatjuk magunkat, gyárthatunk tévhiteket és ideológiákat, miközben testünk tele van feszültséggel, és kielégületlen vággyal. Azt tanítja, hogy helyezzük át figyelmünk fókuszát testünkre, szeressük az életet, fogadjuk el és élvezzük szexualitásunkat, hiszen ez lelkünk lényegének fizikai kifejeződése, életenergiánk fontos forrása. Hogyan is lehetnénk igazán szabadok és boldogok, ha nem tudjuk szabadon megélni a bennünk lévő férfi ill. női minőséget?

Önismereti utunk elején általában utólag vesszük észre, hogy már megint „beleestünk ugyanabba a gödörbe”, de legalább már észrevesszük, és nem a környezetünket hibáztatjuk, ha valami nem úgy alakul ahogy elképzeltük. Idővel viszont, ahogy gyakoroljuk a tantrikus technikákat, nő a tudatosságunk, jobban oda tudunk figyelni a bennünk lezajló folyamatokra, és egyre többször észre tudjuk venni a Jelenben az előttünk lévő „gödröt”, anélkül, hogy beleesnénk. Ekkor visszakapjuk döntési szabadságunkat, tudatosan tudjuk teremteni jövőnket, és túl tudunk lépni korábbi határainkon.

A tantra önismereti csoport egyik célja, hogy egy magasabb nézőpontból lássunk rá életünk minden területére, beleértve azt is, hogyan működünk férfiként ill. nőként. Ezáltal felfedezhessük, hogyan kapcsolódnak fizikai- illetve energiatestünk jelzései, gondolataink, és érzéseink az életünkben bekövetkezett változásokhoz. Fő hangsúlyt a tapasztalás kap, a gyakorlatok elsősorban a bizalomról, szeretetről, intimitásról és a férfi-női kapcsolódásról szólnak. Programunk részét képezik többek között páros energiagyakorlatok, páros lélek-jelen-lét gyakorlatok, páros jóga gyakorlatok, tantra légzőgyakorlatok egyénileg és párban, dinamikus meditációk, mozgó meditáció párban, tantra masszázs alapok és tantrikus szertartások csoportosan.